De traditioneel Joodse keuken betekent maaltijd houden naar Bijbels voorschrift en dat houdt nogal wat in: Wat is kosjer en wat niet? Waarom mogen paardenvlees, konijn en garnalen niet op tafel komen? Er zijn heel veel regels, de zogenaamde spijswetten.
Op zaterdag 2 februari zullen Peter van Poelje en pastor Henriëtta van Gosliga u meenemen op een ontdekkingsreis door de Joodse keuken. We zullen een poging doen om aan de hand van een aantal terugblikken in de Bijbelse geschiedenis achter de diepere betekenis van de spijswetten te komen.
En u gaat zelf ook aan de slag: we gaan een echte Joodse maaltijd klaarmaken met voor-, hoofd- en nagerecht! Daarom kan slechts een beperkt aantal mensen deelnemen – we beschikken immers niet over een uitgebreide hotelkeuken…..
We hebben het maximaal aantal deelnemers vastgesteld op 10, en wie het eerst komt, het eerst maalt! U kunt zich per e-mail opgeven, zie onder.
Datum: zaterdag 2 februari 2019
Tijd: vanaf 16:00 uur
Plaats: Honswyc
Inschrijving: is helaas niet meer mogelijk, alle plekken zijn al geboekt
We vragen u een eigen bijdrage van € 7,50 p.p. om een deel van de kosten te dekken.
Met een culinaire groet,
Henriëtta van Gosliga en
Peter van Poelje
Geplaatst: 15 januari 2019