Home » Blog » Nieuws » Kindervoorstelling cabaretier Ruurd Walinga – 16 oktober 2022

Kindervoorstelling cabaretier Ruurd Walinga – 16 oktober 2022

Geplaatst in: Nieuws

Cabaretier Ruurd Walinga speelt op zondagmorgen 16 oktober om tien uur zijn kindervoorstelling Ik timmer erop los” in de Brugkerk aan de Dorpsstraat in Koudekerk aan de Rijn.

Wie een gewone kerkdienst verwacht moet thuis blijven, maar wie eens iets totaal anders wil meemaken in de kerk waarbij kinderen een hoofdrol spelen, moet vooral komen naar deze gratis toegankelijke kindershow. Overigens ook voor volwassenen is het een vermakelijk gebeuren.

De cabaretviering gaat over het thema boosheid en verdriet en duurt circa een uur. Samen met de kinderen slaat de cabaretier er in het begin van het programma stevig op los, legt hij uit wat het is om een boze bui te hebben, gaat hij stampvoeten en met tanden knarsen, maakt hij een boosheids-top-vijf en houdt hij een wedstrijd boos gezicht maken.

Ruurd Walinga speelt een jongetje dat terecht en onterecht ergens de schuld van heeft gekregen en opgesloten zit in het schuurtje van zijn nep-vader. In het tweede deel ontdekt hij dat de hoofdpersoon van de Bijbel ook onterecht werd beschuldigd en straf kreeg en zelfs ook wel eens boos was. De show krijgt halverwege een bijzondere wending en in plaats van boosheid overheerst dankbaarheid. Hoe dat kan?

In het stuk zitten diverse liedjes waarbij de kinderen allemaal gebaren kunnen maken. De show is geschikt voor kinderen van de basisschool. Maar ook voor hun (groot)ouders is het grappig om te volgen. Ouderen horen vaak de Blijde Boodschap op een manier zoals ze nog nooit hebben gehoord.

Ruurd Walinga is de meest gevraagde christelijke cabaretier van Nederland en treedt op in allerlei kerken en gemeenten. Met twaalf programma’s voor jong en oud probeert hij het evangelie op een speelse, confronterende en verrassende manier over te brengen.

 

Www.waterinwijn.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geplaatst: 29 september 2022