» » » Opstarten kerkdiensten – vanaf zondag 7 juni 2020

Opstarten kerkdiensten – vanaf zondag 7 juni 2020

Door het versoepelen van de maatregelen rondom het corona virus kunnen we vanaf zondag 7 juni weer voorzichtig van start gaan met kerkdiensten. Tijdens onze kerkdiensten zullen we ons houden aan de voorschriften van de overheid/het RIVM en de vanuit het landelijk kerkverband aangereikte richtlijnen. Naar de kerk gaan zal daardoor anders zijn dan u gewend bent. Daarover leest u in dit bericht meer.

Vanaf 1 juni tot 1 juli 2020 mogen er maximaal 30 personen deelnemen aan een kerkdienst. Als alles goed gaat zijn er vanaf 1 juli 65-70 pers welkom. Voor kerkdiensten in juni moet men zich aanmelden bij de scriba via scriba@pknkoudekerk.nl . In een antwoord zal worden aangeven voor welke dienst men is ingedeeld. Eind juni zal gekeken worden of aanmelding in juli zal worden gecontinueerd.

Zondag 7 en 14 juni wordt de dienst gehouden in de Ontmoetingskerk, de diensten van zondag 21 en 28 juni worden gehouden in de Brugkerk.

Op 28 juni is er ook kindernevendienst en oppas. Graag wel opgeven als je hier gebruik van wilt maken. Stuur een mail naar scriba@pknkoudekerk.nl .

“Voor wat betreft het aanmelden volgen we het landelijk advies. Dat wil zeggen dat we u ook in juli vragen aan te melden bij de scriba voor het bijwonen van een kerkdienst. We mogen dan wel meer mensen ontvangen. De schatting is zo’n 60 a 70 gemeenteleden.”

Rondom de kerkdienst houden we ons aan onderstaande algemene huisregels:

• Mensen die ziek of verkouden zijn blijven thuis, ook hun huisgenoten blijven thuis.
  • Gemeentezang is vooralsnog helaas niet toegestaan.
  • Tussen kerkgangers dient anderhalve meter afstand gewaarborgd te worden.
  • Huisgenoten mogen bij elkaar zitten.
  • Volg de aanwijzingen op van coördinatoren.
  • Volg de aangewezen looproutes.
  • Geen garderobe. De jassen worden aan de stoelen gehangen of op de schoot gehouden.
  • Geen ontmoeting en consumptie na afloop.
  • Het bezoek aan het toilet in de kerk tot een minimum beperken.

Binnenkomst van de kerk en kerkzaal:

• De deuren van de hoofdingang zijn geopend
  • Bij de hoofdingang staat op een tafeltje een desinfecterend middel.
  • Coördinatoren wijzen de plaatsen aan.

Verlaten van de kerk:

• Het kerkgebouw wordt via de zijingang verlaten.
  • Coördinatoren geven aan hoe mensen de zaal verlaten en opstopping wordt vermeden.
  • Ook buiten zorgen we ervoor dat we anderhalve meter afstand aanhouden.

Collecteren:
Voor de collecte staan 2 schalen bij de twee zij-uitgangen.

Kinderoppas en kindernevendienst:
In de maanden juni, juli en augustus kan het regelen van oppas en kindernevendienst per kerkdienst worden overwogen. In ieder geval is er op de laatste zondag van de maand kindernevendienst en oppas.

• Zondag 28 juni
  • Zondag 26 juli
  • Zondag 30 augustus

Uitgebreide informatie over bovenstaande kunt u teruglezen in het Gebruiksplan-Brugkerk en het Gebruiksplan-Ontmoetingskerk