Home » Blog » Nieuws » Paasproject kindernevendienst 2022

Paasproject kindernevendienst 2022

Geplaatst in: Nieuws

We zijn inmiddels gestart met het paasproject, doe je ook mee?

In de Veertigdagentijd lezen we verhalen uit het evangelie van Johannes. Het is bijna feest in Jeruzalem: Pesach, het feest van de eerste oogst en van de bevrijding uit Egypte. Uit de wijde omtrek komen mensen naar Jeruzalem om het feest te vieren. Maar wat voor feest wordt het voor Jezus en zijn leerlingen? Kunnen zij eigenlijk wel feest vieren? In de verhalen horen we hoe het donker wordt in de stad, en hoe God op Paasmorgen een nieuw begin maakt. Het graf is leeg, Jezus is opgestaan uit de dood! Dat vieren we steeds opnieuw als het Pasen is.

 

Thema is: Ben je klaar voor het feest?

Het thema van deze Veertigdagentijd is: Ben je klaar voor het feest? Met de kinderen gaan we op weg naar het feest van Pasen. Maar het is niet alleen een vrolijke optocht: we komen ook verhalen tegen die op het eerste gezicht helemaal niet zo vrolijk zijn. Bijvoorbeeld als Jezus vertelt over zijn lijden en sterven, of als we horen over de lijdende Helper van God. Toch brengen ook die verhalen ons verder op de weg naar het feest.

 

Slinger / vlaggenlijn

Tijdens de veertigdagentijd kan in de kerk een grote slinger / vlaggenlijn worden gehangen, waaraan elke week een nieuwe poster van een feestvlag wordt toegevoegd. Op de vlaggen staan illustraties van de Bijbelverhalen.

 

 

 

 

 

 

Geplaatst: 9 maart 2022