Home » Blog » Nieuws » Preek van de toekomst – 19 april 2022

Preek van de toekomst – 19 april 2022

Geplaatst in: Nieuws

 

In de Protestantse kerkdienst neemt de preek een belangrijke plaats in, alleen al qua tijd in de dienst en qua voorbereidingstijd die het van de voorganger vraagt. Maar ook theolo­gisch hebben protestanten met de preek een bijzondere erfenis in huis: het idee dat in de preek het Woord van God voor vandaag te beluisteren valt.

In de praktijk zijn de meningen over de preek en de ervaringen ermee nogal verdeeld. Wat de één raakt tot in de ziel, daar is de ander allang af­gedwaald. Kan een preek zoveel ver­schillende mensen bereiken? En is 20 minuten niet te lang voor wie ge­wend is geraakt aan filmpjes van 20 seconden tot anderhalve minuut? Waarom zijn preken niet populair en podcasts wel? Zijn we misschien toe aan andere vormen van prediking en hoe zouden die er dan uit kunnen zien in een digitale tijd?

Op deze avond delen we wat van on­ze ervaringen en verwachtingen en proberen naar de toekomst te kijken. Want een goede preek kijkt niet al­leen achterom, maar biedt ook uit­zicht, perspectief op een toekomst van God en mensen.

 

U bent welkom op dinsdag 19 april van 20.00 uur tot ongeveer 21.30 uur in Honswyc. Daarna is er de gelegen­heid om met elkaar een glaasje te drinken.

Deze thema-avond wordt geleid door dr. Ciska Stark, docent aan de Protes­tantse Theologische Universiteit in Amsterdam en auteur van o.m. ‘Proeven van de preek’ en ‘Ont­vouwen. Protestantse prediking in de praktijk’.

 

 

 

 

 

Geplaatst: 3 april 2022