Home » Blog » Nieuws » Taizéviering op 10 februari in de Bron

Taizéviering op 10 februari in de Bron

Geplaatst in: Nieuws

Taizéviering: “geraakt worden en zien”

We laten ons voor deze viering inspireren door de gebedsdiensten van de broeders in Taizé. Taizé is een oecumenische gemeenschap van broeders uit de hele wereld. Jaarlijks trekken duizenden jongeren naar de heuvel in Bourgogne om een week deel te nemen aan activiteiten en om andere jongeren te ontmoeten. Drie keer per dag vieren de broeders van Taizé een gebedsdienst. Dan komt het leven op de heuvel tot stilstand en komt iedereen samen voor de gebedsviering.

De broeders maken gebruik van het oecumenisch leesrooster en hun diensten volgen een vast stramien. Hoewel de activiteiten in Taizé vooral voor jongeren zijn, raken deze vieringen mensen van alle leeftijden. Kenmerkende onderdelen zijn lange periodes van stilte (er is geen preek) en het meditatief herhalen van liederen. Zo ontstaat ruimte. In de viering van 10 februari wordt gelezen wat deze dag ook in Taizé wordt gelezen en houden we in grote lijnen de orde van dienst uit Taizé aan, zonder deze vieringen precies na te willen doen.

De cantorij van de Bron en enthousiaste jonge instrumentalisten verlenen hun medewerkingNieuwsgierig geworden? Weet je welkom!

Wanneer:Zondag 10 februari 2019
Tijd: De viering start om 19.00 uur
Waar:de Bron, Troubadourweg 2, Alphen aan den Rijn

 

Geplaatst: 30 januari 2019