Home » Blog » Nieuws » TREF nieuws augustus 2018

TREF nieuws augustus 2018

Geplaatst in: Nieuws

TREF-zondag: Save the date!

De voorbereidingen van onze aller­eerste TREF-zondag zijn in volle gang. De kick-off staat gepland op zondag 23 september 2018. Hoor je bij één van de generaties tussen 0 en 50 jaar? Blok dan alvast deze zondag in je agenda en kom het meebe­leven.

En als je dan toch je agenda bij de hand hebt, vul dan ook gelijk de overige TREF-zondagen in. Hieronder de complete lijst (inclusief ons TREF-zomerfeest):

 • 23 september 2018 (Kick-off)
 • 14 oktober 2018
 • 18 november 2018
 • 13 januari 2019
 • 17 februari 2019
 • 17 maart 2019
 • 19 mei 2019
 • TREF-zomerfeest: zaterdag 22 juni 2019

 

De eerste TREF-zondag staat vooral in het teken van elkaar Ontmoeten & Begroeten. TREF-woorden zijn speeddate, energizer en diaconaal TREF-project. Voor alle duidelijkheid: kinderen (ook de allerkleinsten), tieners en volwassenen zijn welkom! Deze keer zijn de activiteiten geza­men­­lijk. Op andere zondagen split­sen we diverse leeftijdsgroepen op, afhankelijk van het programma.

Er zal ook extra kinderoppas zijn tij­dens de kerkdienst.

De lunch (brood en soep) hebben we afgekeken van de eerste christen­gemeentes. Iedereen neemt te eten mee en dat delen we met elkaar. Dus: kom je met z’n drietjes, dan neem je lunch mee voor drie perso­nen. Voor de lunch wordt alles op een buffettafel neergezet en delen we met elkaar. Zo nodig kan eten voor de kerkdienst alvast in de koe­ling worden gezet. Wij zullen zorgen voor een lekkere pan soep.

 

The Good Place

Het jeugdwerk MUS heeft een vervolg gekregen in de vorm van The Good Place. Dit is jeugdwerk voor jongeren van 17+. Ongeveer twee keer per maand komen ze bij elkaar in Honswyc. In de volgende maand­brief volgt meer informatie. Maar kun je niet wachten tot dan? Stuur dan een mailtje naar: tref@pknkoudekerk.nl.

 

Nieuwe uitdaging als TREF-vrijwilliger

Voor het nieuwe seizoen zijn we nog op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor:

 • Oppasdienst (1x per 5-6 weken op zondagmorgen)
 • MUS (1 vrijdagavond in de maand)
 • Kliederkerk (2x per seizoen)

 

Communicatie coördinator

Ben jij handig met Word en Power­point? Kun je goed plannen? Kun je kort en krachtig een pakkende tekst schrijven voor de doelgroep 0 tot 50? Dan is dit een leuke vrijwil­ligerstaak voor jou! Bijna wekelijks zijn er PR-taken die om aandacht vragen. Denk aan: de website, de beamer, de maandbrief, Facebook, de Groene Hart Koerier, Kerken rond Rijn en Gouwe, WhatsApp-groepen. Het zou ons TREF-team enorm verlichten als iemand een aantal taken hiervan overneemt. Algemene informatie, een basistekst en even­tueel beeldmateriaal (foto’s, illustra­ties en logo’s) vormen je bron waar­uit je in diverse formats materialen aanlevert aan de verschillende contactpersonen. Je bent eigenlijk de link tussen TREF en de Taakgroep Communicatie (o.a. de Webmasters), het beamerteam, de Facebook­redactie, enz. Hierbij is het ook van belang om de verschillende dead­lines goed in de gaten te houden.

Lijkt dit je wat? Schroom niet en neem contact met ons op. Wees niet bang, dat je alles in één keer op je bord krijgt. Het is een nieuwe vrijwil­ligerstaak die al doende moet gaan groeien en vorm krijgen. We kijken uit naar je reactie!

 

Kinderuitmarkt Hazerswoude-Rijndijk

Dit jaar zijn we met TREF vanuit onze kerk weer aanwezig met een kraam op de Kinderuitmarkt. Als je zin hebt om ook een paar uurtjes op de markt te staan en reclame te maken voor ons jeugdwerk, stuur ons dan snel een berichtje. We zijn heel erg blij met jouw hulp. De Kinderuitmarkt is op zaterdag 1 september en staat op de Da Costasingel van 10.00 – 16.00 uur.

 

Tot ziens, tot TREF!

Kitty, Marjan en Jolanda

tref@pknkoudekerk.nl

 

 

Geplaatst: 27 augustus 2018