Home » Blog » Nieuws » TREF zondag 23 september!!

TREF zondag 23 september!!

Geplaatst in: Nieuws

5 nieuwsgierige vragen over de “TREF-zondag” (en natuurlijk de antwoorden erbij)

 

A.s. zondag is de Kick-off van de TREF zondagen en we hebben er heel erg veel zin in. Maar we kunnen ons best voorstellen, dat je vragen hebt; misschien wel één van de vragen hieronder. Kijk dus snel voor meer uitleg.

– Tijd: na de kerkdienst tot half 3 / drie uur
– Lunch kan in de koelkast in de kleine zaal worden gezet
– Activiteit: energizer (even een oppepper met z’n allen) en speeddate. In het spe “Ren je Rot!” maken we samen een keuze voor een regionaal, diaconaal project.
Tijdens de ochtenddienst is er extra kinderoppas en ook tijdens de TREF-zondag is er extra hulp voor eventuele oppas voor de allerkleinsten.

Kijk hieronder voor meer toelichting. Staat je vraag er niet bij? Mail ons dan of kom a.s. zondag langs en stel dan je vraag. Of doe gewoon mee en ontdek antwoord op je vraag.

Tot ziens! Tot TREF!

 

TREF-team (Kitty, Marjan, Thera, Anita en Jolanda)

 

 

VRAAG 1 – Wat is de bedoeling van de TREF-zondag?

Het zal herkenbaar voor je zijn, dat we het allemaal erg druk hebben. Of je nu nog op school zit, zorgtaken hebt, studeert, een opleiding volgt en ernaast werkt, een full- of parttime baan hebt, enz. Iedereen puzzelt tegenwoordig om “alles-in-balans” te houden of “alle-ballen-in-de-lucht-te-houden”. Voor de kerk – en met name bij TREF voor de generatie van 0 tot 50 – merken we dat het steeds lastiger wordt om de kerk nog ergens in te passen in de agenda. En trouwens, lang niet alle activiteiten van de kerk spreken de jongere generaties echt aan.

 

Maar herken je ook, dat je toch niet helemaal de kerk wilt schrappen uit je agenda?

Herken je ook, dat je toch wel behoefte hebt om leeftijdsgenoten te ontmoeten met dezelfde (geloofs)vragen of dezelfde zoektocht naar verdieping & inspiratie?

 

De TREF-zondag is een nieuw concept waarbij we de net genoemde problemen tackelen:
– we mixen de leeftijden en de activiteiten
– we houden het ontspannen en laagdrempelig
– we plannen het ruim (1 keer per maand; in totaal 7 keer in dit seizoen)

 

VRAAG 2 – Maar… wat gaan we dan doen?

De TREF-zondag gaat ontwikkelen en groeien. Niet een klein groepje van enthousiastelingen, die alles van A tot Z organiseren en voorkauwen. Nee, de TREF-zondag is van ons samen.
Zijn er een paar van jullie die een keer een leuke strandwandeling willen inplannen? Gaan we doen en samen zetten we even de praktische zaken op een rij. Heeft iemand een idee voor een mooie film voor de jeugd? Gaan we inplannen. Voor de oudere generaties verzinnen we iets anders. Willen we iets creatiefs of een groot spel of een vrolijke quiz of eens een serieuze discussie de diepte in? We maken er ruimte en tijd voor! Vele handen maken licht werk!
Als we allemaal een klein stukje doen, dan heeft het zeker kans van slagen.

VRAAG 3 – Praktisch is me nog van alles onduidelijk. Waar is het, wat kost het, hoe laat?

De eerste TREF-zondagen zijn gepland in Honswyc (Dorpsstraat 15 in Koudekerk a/d Rijn). Eerder die dag is er de kerkdienst, die soms ook al een bijzonder karakter heeft. Na de dienst is er koffie/thee/limonade. Dit loopt vanzelf dan over in de TREF-zondag, zodra de oudere gemeenteleden naar huis gaan.

Ben je niet bij de dienst, maar wil je wel van de partij zijn bij de TREF-zondag, kom dan gewoon rond half 12.

 

De activiteiten starten; soms iets met z’n allen en soms splitsen de verschillende leeftijdsgroepen zich op. Maar we ontmoeten elkaar sowieso weer bij de lunch. Wanneer het handig is, regelen we oppas voor de allerkleinsten. We ronden af tussen half 3 en 3 uur.

 

Meedoen met de TREF-zondag is gratis. Voor een enkele activiteit zal een kleine bijdrage gevraagd worden, maar omdat de activiteiten nog open staan kunnen we daar nu nog niets over zeggen.

 

VRAAG 4 – Hoe gaat het met de lunch?

Veel dingen van de TREF-zondag komen uit een verlangen om “Back to Basics” (terug naar de basis) te gaan. Zoals de eerste christenen bij elkaar kwamen en hun brood met elkaar deelden, zo willen we dat ook doen. Geen stress voor de organisatie om een lunch te regelen voor een grote groep en dus ook geen “van-tevoren-opgeven-dat-je-komt”. Gewoon simpel: Kom je met z’n drietjes, dan neem je lunch mee voor z’n drietjes. Dat kan een lunchpakketje zijn of gewoon een stapel boterhammen met een pakje kaas en een pakje ham of een pot chocopasta.

Als we gaan lunchen delen we het met elkaar. En heb je bepaalde voedingsvoorschriften waar je je aan moet houden? Dan eet je zelf op, wat je zelf hebt meegebracht. We zorgen trouwens wel voor een pan soep. Op de tweede TREF-zondag op 14 oktober 2018 is bestemd voor kinderen met jonge gezinnen. Er worden pannenkoeken gebakken (ehm… daarvoor graag voor 10 oktober laten weten, dat je komt via pannenkoeken@pknkoudekerk.nl). Voor wie de voorkeur geeft aan iets anders dan pannenkoeken, geldt de “bring & share” lunch.

 

VRAAG 5 – En wat is de bedoeling van een regionaal diaconaal project?

Eerder hadden we twee diaconale jeugdprojecten: De Verrekijker in Katwijk en het Nacht zonder Dak. Opvallend was, dat samenwerken voor een goed doel erg leuk is en samenbindt. Dit seizoen gaan we opnieuw een project in de regio ondersteunen. Welk project? Dat kiezen we samen tijdens de Kick-off a.s. zondag.
Het regionale diaconale project is door alle TREF-zondagen verweven. Samen sparen we met allerlei (kleine) acties een mooi bedrag bij elkaar.

 

Geplaatst: 21 september 2018