Home » Blog » Nieuws » Vieringen rondom Pasen 2024

Vieringen rondom Pasen 2024

Geplaatst in: Nieuws

 

Rondom Pasen zijn er verschillende vieringen die gehouden worden in de Ontmoetingskerk

  • Witte Donderdag om 19.30 uur
  • Goede Vrijdag om 15.00 uur in Onder Dak
  • Goede Vrijdag om 19.30 uur
  • Stille Zaterdag om 21.30 uur
  • Eerste Paasdag om 9.45 uur, voorafgaand muziek

 

Op Witte Donderdag 28 maart is er om 19.30 uur een viering van Schrift en Tafel (lopende viering). We lezen o.a. het verhaal van de voetwassing van Jezus en zijn discipelen. Welke inspiratie vinden we voor vandaag in deze daad van Meer dan het gewone? We zullen ook de Maaltijd van de Heer met elkaar vieren.

Op Goede Vrijdag 29 maart is er om 15.00 uur een Viering van Schrift en Tafel in Onder Dak. We lezen delen uit het lijdensverhaal waarin het thema ‘Zien en gezien worden’ naar voren komt. En we vieren de Maaltijd van de Heer met elkaar.

Op Goede Vrijdag 29 maart is er om 19.30 uur een viering van Woord en Gebed. We lezen het lijdensverhaal uit het Evangelie van Johannes. We doven kaarsen en ook de Paaskaars, het licht van Christus, na het horen over zijn sterven.

Na een doodstille zaterdag komen wij in de avond om 21.30 uur bijeen in de Paaswake op Stille Zaterdag 30 maart als mensen die niet willen aanvaarden dat de duisternis en de dood het laatste woord hebben. We lezen verhalen uit de Bijbel die na een lange nacht toch licht beloven. Om dan opnieuw het Licht van Christus weer binnen te brengen in ons midden.

In deze viering is er ook het ritueel van de doopgedachtenis.

Dit is de nacht waarin wij belijden

dat alles wat mensen doen

uit geloof en in vertrouwen,

met hoop en met liefde,

niet vergeefs is gedaan.

Op Paasmorgen 31 maart komen we samen rond het Licht van Pasen, dat door de kinderen binnen gebracht zal worden. We zingen een kwartier voor aanvang, om 9.45 uur, als een soort van Paasjubel een aantal liederen. ”De Heer is waarlijk opgestaan, Zijn toekomst is begonnen”.

We horen het Opstandingsverhaal en psalm 139. Het thema van de dienst is: ‘Wij zullen kennen zoals we gekend zijn en er begint een nieuw leven’.

Bij het moment met de kinderen zullen we een lied zingen en dat kunnen jullie alvast oefenen met het filmpje Het leven krijgt weer kleur: https://youtu.be/Z5RXCnhkjvw?si=Z5daQ2Z2LVl5DttP

 

 

 

 

Update: 22 maart 2024