Home » Blog » Nieuws » Wereldgebedsdag 3 maart 2017

Wereldgebedsdag 3 maart 2017

Geplaatst in: Nieuws

De Wereldgebedsdag wordt gehouden op vrijdag 3 maart .

Het is letterlijk en figuurlijk een wereldgebeurtenis! Ieder jaar gaat op de eerste vrijdag van maart het gebed de wereld rond. Wat deze vrijdag tot een speciale dag maakt is het feit dat gedurende 24 uur ergens in de wereld gebedssamenkomsten plaats vinden. Dezelfde gebeden worden gebeden; dezelfde Schrift­gedeelten worden gelezen. Het is dus een ketting van gebed door de hele wereld. Samen bidden, samen vieren, samen delen.

De viering van 2017 is gemaakt door vrouwen uit de Filippijnen. Ook de Bijbellezingen zijn door hen gekozen. Het thema van de viering is: “Eerlijk!?”.

De liturgie begint met de begroeting “Mabuhay!”, dat betekent “lang zul je leven”of “welkom” of “hoera”. Deze begroeting is een uitnodiging voor u allen!

De viering vindt plaats in de grote zaal van Rhijndael en begint om 19.00 uur.

Raad van kerken

 

 

Het logo van Wereldgebedsdag
Het logo is opgebouwd uit een aantal symbolen. Het logo is ontworpen door een Ierse kunstenaar en is al heel lang het logo van het Ierse comité. Sinds 1982 wordt het wereldwijd gebruikt als het internationale logo van de Wereldgebedsdag.
Van links naar rechts is de betekenis : de cirkel is onze wereld, in gebed geknield, vier pijlen uit alle richtingen komend als symbool voor de mensen van goede wil uit alle windstreken van de aarde en het Keltische kruis als vroeg-christelijk symbool.
Samengevoegd in de cirkel – het symbool van Gods altijddurende en allesomvattende liefde – vormen zij het volledige logo.

Geplaatst 23 februari 2017