Zomerzangavond – 4 augustus

Op woensdag 4 augustus om 19 uur is er een zomerzangavond op het parkeerterrein van de Ontmoetingskerk, zoals het er nu uit ziet de enige dit jaar. Met het woord BuitenGe-woonZingen willen we er een mooi samenzijn van maken. Iedereen is welkom, aanmelden bij aankomst. We zetten de stoelen buiten en hopen op een mooie zomerdag en enthousiast zingende mensen. Na afloop is er koffie en thee.

Waar: Parkeerterrein van de Ontmoetingskerk
Wanneer: Woensdag 4 augustus 2021
Hoe laat: 19.00 uur

Geplaatst: 25 juli 2021

Stilte wandeling – woensdag 28 juli

Op woensdag 28 juli om 20.00 uur is er een stilte wandeling. We gaan in groepjes van twee in stilte op pad. Onderweg worden we ons bewust van de weg die we gaan, wat/wie ons draagt, wat ons verder helpt en wat de stilte van de natuur met ons doet. Op een bepaald punt in de tocht maken we elkaar ook deelgenoot van onze ervaringen. We verzamelen om 20.00 uur bij Watermanhof 8 in Hazerswoude Rijndijk.

Waar: Start bij Watermanhof 8 in Hazerswoude Rijndijk
Wanneer: Woensdag 28 juli 2021
Hoe laat: 20.00
Aanmelden via: dominee Willem Biesheuvel, dswillembiesheuvel@pknkoudekerk.nl / 071 361 46 50

Geplaatst: 25 juli 2021

Filmavond “De Dirigent” op 27 augustus 2021

Amerika 1926: De Nederlandse 24 jarige Antonia Brico (gespeeld door Christanne de Bruijn) is als kind met haar ouders (Annet Malherbe en Raymond Thiry) geëmigreerd naar Amerika. Ze droomt ervan om dirigent te worden, maar die ambitie wordt door niemand serieus genomen. Haar pianoleraar adviseert haar om geen toelating te doen voor het conservatorium.

Omdat ze weinig meer te verliezen heeft, keert ze terug naar haar geboorteland waar ze de beroemde dirigent Mengelberg (Gijs Scholten van Aschat) smeekt om dirigeerlessen. Mengelberg ziet dat helemaal niet zitten en stuurt haar door naar Berlijn, waar ze tegen alle verwachting in als vrouw meer kans blijkt te maken. De spanning wordt haar bijna te groot, als de liefde van haar leven haar voor het blok zet. Wat zal Antonia kiezen?

Datum:27 augustus 2021

Tijd: de film begint om 20.00 uur  er is koffie en thee vooraf. Na afloop kunt u op eigen kosten wat drinken bij de bar.

Locatie: De Ontmoetingskerk

Toegangsprijs: € 5.-.

Graag aanmelden bij Agaath.

Geplaatst: 18 juli 2021

Een uitje “Naar het strand”

Look-Tours, Actief Rijnwoude en PKN Koudekerk aan den Rijn en Hazerswoude-Rijndijk organiseren samen een uitje “Naar het strand” op zaterdag 14 augustus naar Noordwijk

Voor veel gezinnen met kleine kinderen is het vaak extra moeilijk om leuke dingen te doen met en voor de (klein)kinderen.

De Protestantse Gemeente en Actief Rijnwoude zijn benaderd door touringcarondernemer “Look Tours” . Look Tours maakt deel uit van Taxi W. van den Heuvel in Benthuizen.

Dit bedrijf wil, net als vorig jaar, ook dit jaar iets extra’s doen en biedt daarom voor een hele dag een bus met chauffeur aan, om met elkaar iets leuks te gaan doen. Daarnaast krijgt iedereen van deze ondernemer ook nog eens een drankje of een ijsje.

Uiteraard met inachtneming van de coronaregels die op dat moment nog gelden ( 1½ meter afstand, mondkapjes verplicht in de bus etc).

In totaal kunnen ruim 50 mensen mee met de bus en alleen gezinnen uit Rijnwoude kunnen zich opgeven. Kinderwagens zijn geen probleem; die kunnen mee.

Er zijn 4 opstapplaatsen:

Benthuizen: Parkeerplaats BSC 68 (09.15 uur)

Hazerswoude-Dorp: Benzinestation Sakko – Gemeneweg (09.30 uur)

Hazerswoude-Rijndijk: Oude Hoogvliet (Ventweg) – Hoge Rijndijk (09.45 uur)

Koudekerk: Ridderhof – Ridderhoflaan (10.00 uur)

Rond de klok van 15.30 uur gaan we weer richting huis en wordt u weer ‘thuisgebracht’ naar de opstapplaats.

U kunt zich aanmelden bij Joke de Vries: 06-23987974  vriesjo56@gmail.com o.v.v. het aantal volwassenen en kinderen, uw adres en 06-telefoonnummer.

Deze stranddag wordt u gratis aangeboden. Alleen moet u de eventuele overige consumpties zelf betalen.

Bij slecht weer gaat deze dag natuurlijk niet door, via een appje krijgt u dit tijdig te horen.

Voor meer informatie kunt u bellen naar Helma van Woerden, 06-22340887 of Jos Timmermans 06-23328302

Geplaatst: 9 juli 2021